Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. December 09. 10:17, kedd | Helyi önkormányzati

Jelentős fejlesztés előtt áll Cegléd Város Önkormányzata

Jelentős fejlesztés előtt áll Cegléd Város Önkormányzata

Több mint 36 millió forintos projektet nyert a város

„ÖNKORMÁNYZATISÁG A XXI. SZÁZADBAN” CÍMŰ (ÁROP 3.A.2.-2013-2013-0009) PROJEKT

Cegléd Város Önkormányzata az ÁROP-3.A.2-2013 „Szervezetfejlesztés a Közép-magyarországi régióban lévő önkormányzatok számára” pályázati konstrukción támogatást nyert el.

A Járási Hivatalok 2013. január 1-jei felállítása (egyes, korábban önkormányzati feladatok a járási hivatalokhoz kerültek át), továbbá a kistérségi társulások munkaszervezetének megszűnése jelentősen érintették a ceglédi polgármesteri hivatal által végzendő feladatköröket. Mindezt fokozta, hogy az új önkormányzati törvény alapján a 2000 fő alatti településeken továbbiakban nem volt fenntartható külön polgármesteri hivatal. Kőröstetétlen Község Önkormányzatának kezdeményezésére Cegléd Város Önkormányzata és Kőröstetétlen Község Önkormányzata 2012. december 13-án megkötött megállapodása alapján Közös Önkormányzati Hivatal jött létre.

A 2013-ban életbe lépő jogszabályváltozások érintették az önkormányzati intézményeket is: köznevelési intézmények állami fenntartásúvá váltak, múzeum önkormányzati működtetésűvé vált. Az államhoz kerültek az oktatási intézményekben dolgozók jövedelmeinek, juttatásainak finanszírozása. Az önkormányzatnál maradt intézményeknél (óvodák, bölcsődék) a normatív támogatás rendszere változott meg (a támogatás számítása feladat alapúvá vált), ezáltal az intézmények állami finanszírozási hányada is átalakult.

Fentiek miatt saját hivatalunk is több új feladattal és kihívással szembesült ezért nyertes pályázatunk alapvető célja az volt, hogy az önkormányzat – igazodva a megváltozott jogszabályi követelményekhez – felülvizsgálja milyen változtatásokra lenne szükség a hatékonyabb feladatellátás, valamint az Önkormányzat költségeinek csökkentése érdekében. A projekt keretén belül vezetői információs rendszer beszerzésére, és minőség-menedzsment modell (CAF) bevezetésére, szakmai és támogató infrastruktúra, támogató folyamatok, szerződéses kapcsolatok, humán erőforrás kapacitásgazdálkodás felülvizsgálatára, közszolgáltatások összehangolására, feladat-ellátási modell kidolgozására került sor. Javaslatot kaptunk a fenntartható gazdálkodás és költségvetési egyensúly biztosítása érdekében szükséges intézkedések megtételére. Két alkalommal átfogó lakossági igényfelmérés, elemzés készült a közszolgáltatássokkal kapcsolatos elégedettségről, felmerülő igényekről.

A projektet szakmai konferenciák kísérték, valamint tudásmegosztásra is sor került a pályázaton nyertes és a pályázaton részt nem vett Önkormányzatok bevonásával.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg. A projekt teljes összege 100 %-os támogatottság mellett: 36.399.436 Ft.

Cegléd Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.