Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Január 30. 10:36, péntek | Helyi

Ismét megjelentek Cegléden a trükkösök

Ismét megjelentek Cegléden a trükkösök

Az elmúlt héten a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén egy kiemelt bűncselekmény történt.

Ismeretlen tettesek 2015. január 24-re virradóra betörtek egy Albertirsán lévő Nemzeti Dohányboltba, ahonnan cigarettát, energia italokat és készpénzt tulajdonítottak el. A lopással okozott kár – az elsődleges adatok szerint – 4 millió forint.A Ceglédi Rendőrkapitányság az ügy kapcsán nyomozást indított, melyben az ismeretlen tettes felkutatása folyamatban van.

Ismét megjelentek a trükkösök Cegléden
Az elmúlt hét eseményei között található két, úgynevezett trükkös lopás, melyeket az ismeretlen tettesek Cegléden követtek el. Mindkét esetben közüzemi szolgáltató munkatársaként mutatkoztak be a tettesek, majd a lakásból - az idős sértettek figyelmét elterelve - készpénzt tulajdonítottak el.

A hasonló esetek elkerülése céljából ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy legyenek óvatosak, körültekintőek és elővigyázatosak abban az esetben, ha valamely szolgáltató munkatársaként bemutatkozó személy túlfizetésre hivatkozva pénzt hoz vissza, azonban a nála lévő nagy címletű – általában 20 ezer forintos - bankjegy felváltását kéri, vagy egyösszegű éves fogyasztás befizetése esetén kedvezményt kínál.

Az előző heti események között több olyan bűncselekményt is találhatunk, amelyek megvalósulásában jelentős szerepet játszott a sértetti közrehatás, a sértett figyelmetlensége. Ezeket a hasonló esetek megelőzése céljából ismertetjük.

Egy ceglédi lakos tett feljelentést, miszerint 2015. január 17-én éjfél körüli időben az egyik ceglédi vendéglátóhelyen, az asztalon hagyta a mobiltelefonját, melyet ismeretlen tettes eltulajdonított.

Egy jászladányi lakos tett bejelentést a rendőrségen, mivel ismeretlen tettes 2015. január 21-én Cegléden, a 4-es számú főút mellett lévő üzemanyagtöltő állomáson felejtett övtáskáját - a benne lévő és nevére szóló személyes iratokkal és készpénzzel együtt - eltulajdonította.

Egy 53 éves ceglédi lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2015. január 16-án 17 óra körüli időben az egyik ceglédi utcában, a nyitott állapotban hagyott gépkocsiból eltulajdonította a sértett táskáját, benne az okmányaival, kézpénzzel és bankkártyával.

Egy 57 éves ceglédi nő feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2015. január 15-én 14 óra körüli időben egy ceglédi oktatási intézmény tantermében hagyott kabátja zsebéből eltulajdonította a mobiltelefonját.

Egy 46 éves ceglédi nő tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki 2014. december 4-én 9 óra körüli időben egy ceglédi óvodában, a csoportszoba elé lerakott kabátjából eltulajdonította a mobiltelefonját.

Eredményes nyomozás
A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat egy G.Alex 23 éves és R. József 32 éves abonyi lakos ellen, akik a rendelkezésre álló adatok szerint meglapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2015. január 19-én 22 óra és 2015. január 20-án 5 óra közötti időben – a kerítés átmászását követően – bementek egy abonyi vendéglátóhely udvarára. Ezt követően a gyanúsítottak betörték az oldalajtó külső szárnyát, míg a belső szárnyát befeszítették. A helyiségben lévő zenegép hátsó falát lefeszítették és abból kivették a pénztároló rekeszt, valamint a pultból készpénzt, illetve édességeket, szeszes italokat és üdítőt tulajdonítottak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció