Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 30. 09:24, hétfő | Belföld

Ilyen lesz a Facebook drónja

Ilyen lesz a Facebook drónja

Komoly fába vágta a fejszéjét a Facebook, de ha sikerül megvalósítaniuk a tervet, nem lesz majd a világon olyan hely, ahol ne lenne internet.

Múlt héten zajlott le a Facebook F8 fejlesztői konferenciája, ahol számos érdekesség látott napvilágot. Kiderült, egészen durva dologra képes a Facebook mesterséges intelligenciája, és az is, hogy óriási változás jön a Messengerben. Mindezek mellett az esemény második napján egy grandiózus tervről is lerántották a leplet: egy drón és az arra szerelt lézerek segítségével is sugároznák az ingyenes internetelérést, ami más technológiával ugyan, de már most is elérhető itt-ott.

A feladatra szánt, Aquila névre keresztelt szerkezet szárnyfesztávolgása akkora, mint egy Boeing 767-esé, a könnyített szerkezetnek köszönhetően azonban súlya egy személyautó súlyát sem éri el.

A drón napelemek segítségével maradna a levegőben, nem is akár meddig. A tervek szerint 3 hónapon át lesz képes leszállás nélkül repülni 20-30 kilométeres magasságban. A TechCrunch szerint a Facebook még idén nyáron megkezdi a tesztrepüléseket.

Mark Zuckerberg március elején beszélt arról, hogy 2015 végére 100 országba viszik el a némileg korlátok közé szorított, viszont teljesen ingyenes netszolgáltatásukat. A drónokkal ez olyan helyeken is megoldható lehet, ahol egyébként nem lenne egyszerű az ingyenes internetelérés biztosítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő