Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 12. 15:05, péntek | Helyi
Forrás: időkép

Hétvégi locs-pocs...

Hétvégi locs-pocs...

Nem lesz kirándulóidő

A folytatásban eső, zápor, zivatar, a hét utolsó napjain sem szűnnek meg a kiadós esőzések.

A következő napokban is a hazánk fölött hullámot vetett frontrendszer alakítja időjárásunkat, melynek köszönhetően további kiadós esőzésekre számíthatunk. Több folyónkon és vízgyűjtő területein számíthatunk árvízre.

Pénteken sem érdemes esernyő nélkül elindulni, munkába menet és jövet is szükségünk lehet rá. Délnyugat felől érkezik egy újabb hullám, főként a Dunántúlon és a középső országrészben számíthatunk napközben kiadós esőre, többfelé zápor, zivatar is kialakulhat, a Nap csupán néhol, rövid időre bukkanhat elő. A változó irányú szél sokfelé erős lesz, majd a késő délutáni, esti óráktól már inkább csak északkeleten lehet erős. Hajnalban 12-17 fokig hűl a levegő, majd csupán az északkeleti országrészben melegszik 24-28 fokig a levegő.

Nem lesz kirándulóidő

Hétvégére sem érdemes kirándulást szervezni, erősen felhős, túlnyomóan borult lesz felettünk az ég és csapadékból továbbra sem lesz hiány. Időnként átmenetileg felszakadozhat a felhőzet és előreláthatólag északkeleten ritkulnak a záporok. Ellenben az ország nagy részén szűnni nem akaró esőzésekre, sok helyen zivatarokra számíthatunk. Emellett szombaton a légmozgás is felerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. Vasárnapra már veszít erejéből a szél, néhol élénkül csak fel. A hőmérsékleti kontraszt – a keleti és nyugati tájak között – megmarad. Napközben általában 15-26 fokig melegszik a levegő, szombaton keleten, északkeleten még lehet 27-28 fok. Hajnalban 12-17 fokig hűl a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció