Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. November 26. 15:59, szerda | Helyi sport
Forrás: Ceglédisport

Helyosztó és oda- visszavágó

Helyosztó és oda- visszavágó

A Lőrincz testvérek mind a négy mérkőzésüket technikai tussal nyerték

Az NB I-es birkózó csapatbajnokság helyosztóinak oda és visszavágó mérkőzéseire került sor kedd délután 14.30-tól a BVSC Tatai úti csarnokában. A bajnokság 4-6. helyéjéért a Ceglédi VSE TS Integral csapata mellett a tavalyi bajnok és harmadik, Csepel valamint Dorog csapatai léptek szőnyegre. Az odavágó első mérkőzésén a Csepel és Dorog 16:16 döntetlent ért el. A következő találkozón a Cegléd 18:16-ra le tudta győzni a tavalyi bajnok Csepel csapatát. Az odavágó utolsó fordulójában Dorog ellen 21:11-es ceglédi siker született és ezzel Cegléd három pontos előnnyel várhatta a visszavágó mérkőzéseit a vetélytársaival szemben. A visszavágó első fordulójában a Csepel javított és 22.10-re hozta a Dorog elleni mérkőzést, majd a folytatásban a Cegléd ellen is tudott fordítani és egy szoros mérkőzésen 17.15-re nyert Így a helyosztó sorrendje az utolsó mérkőzésen dőlt el, ahol a Cegléd Dorog ellen a nyolc súlycsoportból hétben is diadalmaskodott és ezzel a mérkőzés végeredménye 26:6 lett.

A helyosztót így Cegléd csapata nyerte 6 ponttal az 5 pontos Csepel és az 1 pontos Dorog előtt. A helyosztó megnyerésével Cegléd csapata a tavalyi évhez képest két helyet javítva a csapatbajnokság 4. helyén végzett.

A helyosztók mezőnyéből ezúttal is kiemelkedtek a Lőrincz testvérek Tamás és Viktor, akik mind a négy mérkőzésüket technikai tussal vagy tussal nyerték. Valamint Jónás Attila is, aki egész nap remek formában birkózott és a négy győzelméből hármat tussal nyert erős ellenfelekkel szemben. A csapat sikeréhez két-két győzelemmel járult hozzá Jancsó Dávid, Gidrányi Lionel és Lagzi Kovács Bendegúz. A csapat többi tagja is megérdemli a dicséretet, mert legalább egy győzelmet mindenki hozott a mérkőzések során még úgy is, hogy a legtöbbször a csapat érdekében egy súlycsoporttal fentebb és nem a saját fogásnemükben kellett birkózniuk.

A bajnoki 4. helyezett csapat tagjai: Andrási József, Gidrányi Lionel, Jancsó Dávid, Kozák István, Tóth Martin, Lőrincz Tamás, Lagzi Kovács Bendegúz, Jónás Attila, Szuda Péter, Lőrincz Viktor és Horváth András.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem