Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Január 31. 09:14, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Havazás – Útlezárások, korlátozások a télies útviszonyok miatt Borsodban

Havazás – Útlezárások, korlátozások a télies útviszonyok miatt Borsodban

A térségre jellemző intenzív havazás miatt kamionok torlódtak fel Borsod-Abaúj-Zemplénben a 3-as számú főúton Szikszó és az arnóti körfogalom között, illetve a 37-es úton Gesztely és Szerencs között. A rendőrség a 3-as út érintett részét lezárta, a 37-esen egyelőre fél pályán halad a forgalom – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-nek.

Dobi Tamás kifejtette, a 3-as számú főúton legalább huszonöt kamion torlódott fel Szikszó és az arnóti körfogalom közötti útszakaszon a Turul szobornál. A járművek a lejegesedett és hóval eltakart úton nem tudnak tovább haladni.
A rendőrség a rendkívüli időjárási viszonyok miatt és a további balesetek megelőzése érdekében az 3-as főút 196-os és 199-es kilométere közötti útszakaszt szombat reggel 8 órától lezárta.
A szóvivő kitért arra, hogy az adott szakaszon két közlekedési baleset is történt. A rendőrség Ongaújfalu, illetve Arnót felé tereli a forgalmat.
Dobi Tamás arról is beszámolt, hogy elakadt kamionok terhelik a forgalmat a 37-es főúton Gesztely és Szerencs között. Egy sávon folyamatos a forgalom, de az időjárási viszonyok és az elakadt járművek megnehezítik a közlekedést. A rendőrség a kamionforgalmat az egyik közeli áruház parkolójába tereli.
A hatóság kéri az úton lévőket, illetve útnak indulókat, hogy vegyék figyelembe az aktuális időjárási viszonyokat és fokozott figyelemmel vegyenek részt a forgalomban.
A helyi meteorológiai szolgálat az MTI kérdésére azt közölte, hogy 34 milliméternyi eső esett pénteken, szombaton pedig reggelig kilenc milliméternyit mértek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére