Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. November 13. 14:52, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Gyertyafény mellett a XXI. században

Gyertyafény mellett a XXI. században

Nyolc éve áram nélkül Cegléd határában.

Az idős nő történetét már többezren megosztották és kommentálták a facebook-on, megoldás azonban még nem születt az ügyben.

Villanyáram nélkül maradt nyolc éve a 86 esztendős Boros Imréné, nyugdíjas lányával együtt Cegléd határában, a Törteli úti egykori katonai lőtér szomszédságában lévő tanyájában nem sokra rá, hogy a honvédség kivonult a városunkban lévő laktanyájából. Ugyanis az eseményt követően rövidesen megszüntették a villanyvezetéket az említett térségben.

Az idős hölgy házának falán még ma is ott árválkodik a vezetékről levágott villanyóra, s a lakók kénytelenek gyertyával világítani. Az áramszolgáltató cégnek rendszeresen fizették a díjat, mégis amikor kérték az állapot helyreállítását, azt a választ kapták, hogy a katonaság alfogyasztója volt a panaszos, s keresse a HM-et a problémájával. Továbbá azt írták, hogy megoldják a helyzetet, ha a tulajdonos átutal mintegy négymillió forintot a hálózatbővítésre. A seregtől azt felelték beadványára, hogy a helyzetért a Dél-magyarországi Áramszolgáltató Vállalat a felelős, s a Honvédelmi Minisztériumban elzárkóztak a segítségnyújtástól. A polgármester, aki honatya s rajta kívül a terület önkormányzati képviselője, továbbá másik országgyűlési és önkormányzati képviselők, valamint a VÁRVAG Kft. vezetője, továbbá a Cegléd Városi Televízió, a Hír TV s a Ceglédi Kék Újság riportjai szintén nem tudtak eredményt elérni a kérdésben.

A Cegléd Bedei Polgárőr Egyesület rendszeresen látogatja a két idős asszonyt, s erejükhöz mérten segítik őket a gyógyszereik beszerzésben, a nagyobb bevásárolások házhoz szállításában, és ha kell, még felvágják a tűzifájukat is. Ám természetesen képtelenek villanyáramot biztosítani. Ők nem jogosultak arra sem, hogy a tanyaprogram keretében pályázatot nyújtsanak be az épület villamosítására, ha az egyáltalán lehetséges volna. Sajnos a kisnyugdíjas hölgyeknek nincs elég pénzük sem a hálózat újra kiépíttetésére sem pedig ügyvédre, hogy peres úton próbáljanak érvényt szerezni a szolgáltatás helyreállítására.

Amennyiben az írást olvasók között akad jótékony szervezet, vagy ügyvéd, aki ingyen vállalná az idős hölgy perköltségét, illetve jogi képviseletét a villanyáram újra visszakötése ügyében kérem, jelentkezzen!Minden megoldás számításba jöhet, ingyenes áramfejlesztő generátor, avagy a vezeték kiépíttetése is, ha valaki elvállalja a pénz előteremtését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció