Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 06. 11:18, szerda | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Foltokból rügyező tavasz

Foltokból rügyező tavasz

Folton-Folt klub kiállítása

A Folton-Folt Klub hagyományos, minden évben megrendezésre kerülő kiállításának megnyitóját tartották május másodikán, a II. Városalapítók Napi Forgatag egyik kísérőrendezvényeként. Legutóbb tavaly év végén „Foltvarró Karácsony” című tárlatukkal mutatkoztak be, ezúttal pedig – köszönhetően a foltvarrók keze munkájának – tavaszi színekben pompázik a kiállításnak otthont adó Ceglédi Galéria.


Tizennyolc foltvarró hölgy alkotásai láthatók a galériában, amely a megnyitón zsúfolásig megtelt a látogatókkal. A kiállítást Füle Gyözöné, a Kulturális, Oktatási- és Népjóléti Bizottság elnöke nyitotta meg. Elmondta: Anyák Napja környékén külön öröm nézni a falon található tárgyakat, hiszen azok a családi élet szépségének üzenetét hordozzák magukban.


Azok az alkotók, akik részt vesznek a kiállításon, úgy vélem hogy kiállított műveikkel – s a többi kollekcióval is - mind a családi otthon melegét próbálják bemutatni és továbbadni. Bizonyítják azt is, hogy szép, értelmes és alkotó időtöltést lehet találni, s ezzel jó példát mutatnak.” – fogalmazott az önkormányzati képviselő. Hozzátette: a foltvarrás eredeti célján túl tovább járta útját a díszítés felé, s vált fő motívumává az érzelmek kifejezése ennek a művészeti ágnak. Füle Győzőné beszéde végén közölte a klub tagjaival és a jelenlevőkkel, hogy a kulturális bizottság néhány nappal ezelőtti ülésén a tagok arról döntöttek, hogy támogatják azt a pályázatot, melyet a következő rendezvényük kapcsán nyújtott be a tizenhét éve alakult klub. A pünkösdi szabadban varrásra viszont még kicsit várni kell, addig is az alkotók munkái megtekinthetők a Ceglédi Galériában, május 23-ig.



A kiállítás megnyitóján Apáti Gyöngyvér, a Várkonyi István Általános Iskola harmadik osztályos tanulója működött közre verssel.

A Folton-Folt Klub kiállítói:

Barna Karolin, Csizmás Alajosné, Czigány Károlyné, Détáriné Ecseri Márta, Dinnyés Istvánné, Harmat Katalin, Hegedűs Mária, Hörömpő Pálné, Kissné Volter Katalin, Matetitsné Szász Gizella, Nagy Zoltánné, Sági Ferencné, Szabó Györgyné, Szalisznyó Erzsébet, Szűcs Hajnalka, Tarai Jánosné, Vég Faragó Péterné és Wunder Lajosné.

Szokolai Attila

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció