Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 29. 16:03, péntek | Helyi

Földi László 1 millió forintot ajánlott fel

Földi László 1 millió forintot ajánlott fel

Pár nap múlva becsengetnek – Megyei évnyitó tanácskozást tartottak

Járási tankerületi igazgatók, a megye köznevelési intézményeinek vezetői és pedagógusok részvételével tartottak szakmai évnyitó tanácskozást Cegléden, ahol előadást tartott Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár, Hanesz József a KLIK megbízott elnöke, Fodor Gábor tankerületi igazgató, és Szakál Ferenc a Nemzeti Pedagógus Kar elnökségének tagja. Földi László polgármester egymillió forintot ajánlott fel arra, hogy az iskolák a megújult uszodát is használhassák a mindennapos testnevelésórák megtartásához.

Tanévnyitó tanácskozást tartottak a megyei tankerület központjában, Cegléden. A rendezvényen a járási és budapesti tankerületek igazgatói, az iskolák igazgatói és pedagógusok, több mint 300 szakember vett részt. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte: a kiszámíthatóság nem csak a tanár-diák, a tanár-igazgató, de az intézmények és a kormány kapcsolatában is fontos, ez a pedagógus életpálya-modell kialakításával valósult meg. Az átalakítás folyamata még ugyan nem ért véget, de nem várathatott tovább magára, hogy ingyenesen biztosítsák a tankönyveket a rászorulóknak, vagy a BTK módosítása, ami szerint a tanárok nagyobb védelmet élveznek – mondta a kormánymegbízott.

Házigazdaként Földi László polgármester is köszöntötte a tanácskozáson megjelenteket. A távolabbról érkezett vendégek kedvéért elmondta, hogy Cegléd iskolaváros, melynek padjait több mint tízezer tanuló koptatja. Kitért arra is, hogy a városban működő iskoláknak gondot okoz a mindennapos testnevelés, illetve az erre alkalmas hely hiánya, ezért arra biztatta az intézményvezetőket, hogy használják az év elején átadott uszodát. Hangolják össze úgy az órarendjeiket, hogy mindenkinek lehetősége legyen az év folyamán úszásoktatást tartani az új városi intézményben. Erre a célra Földi László egymillió forintot ajánlott fel, és arra kérte a jelenlévő KLIK elnököt, és a Ceglédi Tankerület vezetőjét, Fodor Gábort, hogy a KLIK is tegye hozzá az ehhez szükséges összeget.

A tanácskozáson Pölöskei Gáborné, a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár a fejlesztés irányairól és az új tanév kiemelt feladatairól tartott előadást, Hanesz József, a KLIK elnöke pedig az intézményfenntartónál bekövetkezett változásokról tájékoztatott. Fodor Gábor tankerületi igazgató a tanév feladatairól és a jövő terveiről beszélt. A Nemzeti Pedagógus Kar működéséről, küldetéséről, tagozatairól pedig Szakál Ferenc, a szervezet Pest megyei elnökségének tagja tartott előadást a pénteki tanévnyitó tanácskozáson.

Szokolai Attila

Címkék: Földi László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció