Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. December 22. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ferenc pápa: a béke a legértékesebb karácsonyi ajándék

Ferenc pápa: a béke a legértékesebb karácsonyi ajándék

A karácsony üzenetéről beszélt Ferenc pápa Advent negyedik vasárnapján. A Szent Péter térre néző pápai lakosztály ablakából délben mondott beszédében azt kívánta, hogy az idei 'valóban keresztény karácsony legyen, szabad minden világiasságtól'. Hangsúlyozta,a karácsony legértékesebb ajándéka a béke.

Az egyházfő hozzátette, hogy Jézus mindannyiunk ajtaján kopogtat, de sokan nem hallják meg világi elfoglaltságaik miatt. Szűz Mária azonban képes volt meghallani és felismerni az isteni üzenet pillanatát, pedig Mária Názáret egyszerű és alázatos lánya volt, aki az akkori római birodalom peremén élt - fogalmazott Ferenc pápa. Hangsúlyozta: a karácsony testvérünknek, Jézusnak a befogadása, aki a világnak a béke ajándékát hozza. A karácsony legértékesebb ajándéka a béke - mondta a pápa.

A katolikus egyházfő képviseletében Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás vasárnap a Rebibbia római börtönbe látogatott. A raboknak többek között imakönyveket adott át a Ferenc pápa válogatta imádságokkal. Az olasz főváros legnagyobb börtönében 2500 embert tartanak fogva, közöttük több mint háromszáz a nő, továbbá húsz kiskorú gyermek is az édesanyjával együtt nő fel a rácsok mögött. A rabok közel negyven százaléka nem olasz állampolgár. Sokan betegek, drogfüggők és családi segítség nélkül töltik le a börtönéveket - mondta el Federico Lombardi szentszéki szóvivő.

Krajewski érsek húsvétkor a másik római börtönben, a Regina Coeliben járt. Ferenc pápa március 21-én a nápolyi Poggioreale börtönbe látogat el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.