Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 01. 17:47, szerda | Helyi
Forrás: Police

Fényes nappal akarták kirabolni a közel 80 éves nőt Cegléden

Fényes nappal akarták kirabolni a közel 80 éves nőt Cegléden

20 percen belül elfogták a tolvajt

A 33 éves fővárosi férfi egy idős asszonyt akart kirabolni Cegléden. A rendőrök rövid időn belül elfogták.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Zoltán 33 éves budapesti lakos ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. szeptember 30-án 14 óra körüli időben az egyik ceglédi utcában odalépett a 78 éves sértetthez, akitől megkérdezte, hogy mennyi az idő. Az idős asszony ránézett az órájára. A 33 éves férfi ezt kihasználva megragadta a sértett nyakában lévő aranyláncot és rángatni kezdte, azonban a lánc nem szakadt el. Ekkor a gyanúsított a vállánál fogva nagy erővel meglökte a sértettet, aki ennek következtében a földre esett, a nyaklánc pedig elszakadt és kiesett a nyakából. Az idős asszony segítségért kiáltott, miközben magához vette a nyakából kitépett ékszert. K. Zoltán így értékszerzés nélkül elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a ceglédi rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést. Ennek során a Ceglédi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő, de munkaközi szünetét töltő járőre a beszerzett adatok alapján a bűncselekmény helyszínének közelében felismerni vélte a gyanúsítottat, amit azonnal jelzett az adatgyűjtést végző kollégáinak. A rendőrök a megadott utcában intézkedés alá vonták, majd elfogták és előállították K. Zoltánt, akit gyanúsítottként hallgattak ki és bűnügyi őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsított ellen a további eljárást – őrizetbe vétele mellett – a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció