Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 15. 07:27, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Balogh Tamás

Felemás szombaton van túl a H-Moto Team a Slovakiaringen

Felemás szombaton van túl a H-Moto Team a Slovakiaringen

Idei utolsó versenyeit teljesíti a hétvégén az Alpok-Adria Bajnokság, az IMRC Cup és a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság mezőnye a Slovakiaringen, ahol a H-Moto Team számára felemásan sikerült a szombat: míg Győrfi Alen dobogóra állhatott, s Csányi Gergő és Kis Viktória is szépen teljesített, Kovács Bálint számára ütközéssel ért véget a szombati futam.

A hétvégén kínálkozik az utolsó lehetőség a bizonyításra az Alpok-Adria, az IMRC Cup és a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság induló számára, hiszen a Slovakiaringen immár a 2014-es szezonzárót rendezik számukra. A H-Moto Team is népes különítménnyel képviselteti magát az eseményen, hiszen Kis Viktória, Győrfi Alen és Csányi Gergő a Superstock 600-as kategóriát erősíti, Kovács Bálint pedig a 125SP géposztályban áll rajthoz.



A Superstock 600-ban induló versenyzők közül Győrfi Alennek sikerült a legjobban a szombati nap. A 2007-ben Európa-bajnoki címig jutó pilóta az időmérőn a második helyre kvalifikálta magát, s bár a futam rajtját kissé elrontotta, s emiatt sokáig három vetélytársa mögött kellett haladnia, végül a harmadik pozícióig így is sikerült visszakapaszkodnia, s ezzel a pannóniaringi dupla pódiumot követően (ott egy második és egy első hely volt a termése) ismét dobogóra állhatott.

Kis Viktória is jól ment az első versenynapon, hiszen a félig esős, félig száraz kvalifikáción 15. tudott lenni, s mivel a leintéskor is ebben a pozícióban haladt át a célvonalon, pontot szerzett az Alpok-Adria értékelésében. Az ugyancsak ebben a kategóriában szereplő Csányi Gergő pedig egy sikeres vasárnapi szereplés alapjait tette le ma, hiszen az IMRC Cup időmérőjén ő volt a leggyorsabb, így holnap a pole-ból indulva próbálhatja megismételni négy héttel ezelőtti hungaroringi győzelmét.

Sajnos Kovács Bálint számára azonban balszerencsésen ért véget a szombat Szlovákiában. A nyolcadik helyről induló motoros egy kuplunghiba miatt rögtön veszített egy pozíciót a startnál, s amikor a leintéshez közeledve vissza akarta előzni riválisát, az ráhúzta a motort, így a fiatal tehetségnek idő előtt fel kellett adnia a versenyt. A mindössze 13 éves azonban már előretekint a vasárnapi versenyre, ahol mindenképp pontot szeretne szerezni, hiszen a célja, hogy megtartsa a 125SP kategória második helyét az Alpok-Adria összetettjében.



Kis Viktória

„Elég kaotikus volt a mai napunk. A tegnapi szabadedzéseken nem vettünk reszt, így ma rögtön idomérővel kezdtünk, vizes pályán. Szokatlan volt, ismerkednem kellett a helyzettel. Az időjárás-jelentéssel ellentétben az ígért eső nem jött, úgyhogy a második kvalifikációra gyakorlatilag majdnem felszáradt a pálya: volt, aki száraz, volt, aki vizes gumival ment ki – mi az utóbbit választottuk, majd pár kör után cseréltünk száraz abroncsokra. A 25 fős mezőnyből a 15. helyre sikerült kvalifikálnom magam. A rajtot sikerült jól elkapnom, de egy kisebb hibát vétettem, s emiatt leszakadtam az előttem motorozótól, így ezúttal nem voltak csaták. A 15. helyen sikerült beérnem, ami már pontszerző hely az Alpok-Adrián is, az IMRC Cup értékelésében pedig ötödik lettem. Remélem, holnap is elkeról minket az eső, és tudok javítani a mai teljesítményemen.”


Győrfi Alen
„Az időmérő edzésen a második helyet sikerült megszereznem, amely egy újabb előrelépést jelentett számunkra. A futamon azonban nem kaptam el jól a rajtot, ugyanis az első körökben beragadtam három versenyző mögé. Szerencsére sikerült visszajönnöm a negyedik helyre, majd pedig a verseny végén még egyet előztem, így végül a harmadik helyen értem célba. Ha az elején jobban jövök el a starttól, még előrébb is végezhettem volna, de így is pozitívan értékelem a mai napot, ismét tettünk egy lépést előre ahhoz, hogy elérjük a célunkat, s a holnapi versenyt illetően is bizakodó vagyok.”

Csányi Gergő
„A mai napon minden remekül ment: az Alpok-Adria időmérő edzésén sokáig a 9. helyen álltam, amíg még vizes volt a pálya. Sajnos azonban az aszfalt száradni kezdett, nekem pedig nem sikerült javítanom az időmön. Az IMRC Cupban viszont sikerült ismét megszereznem a pole pozíciót, s a célom, hogy holnap megnyerjem a futamot, ahogy tettem azt a Hungaroringen is! Ami pedig az Alpok-Adria Bajnokságot illeti, ott szeretnék az első tíz helyezett közé kerülni vasárnap.”

Szilner János, Kovács Bálint edzője
„Az első időmérőn még az éjszakai eső miatt abszolút vizes volt a pálya, s Bálint a harmadik helyen végzett, a második kvalifikáción azonban már rendesen száradt az aszfalt, így valaki slick, valaki vizes gumin hajtott ki a bokszból. Mi utóbbira tettük a voksunkat, így a 8. rajthelyet tudtuk megszerezni a futamra. Sajnos a rajtnál kuplunghiba miatt visszacsúsztunk a 9. helyre, s a műszaki probléma miatt az egyenesben a későbbiekben sem ment rendesen a motor, ám az igazi balszerencse csak az utolsó előtti körben jött: Bálint épp egy társát akarta volna előzni, amikor az hirtelen ráhúzta a motort, így elesett. Sajnos ezzel a másik pilóta lenullázta a napunkat, de már a holnapra koncentrálunk: reméljük, meg tudjuk csinálni a motort, mert mindenképp fontos lenne a pontszerzés ahhoz, hogy az Alpok-Adria összetettjében megőrizzük a második helyet.”

Címkék: H-Moto Team

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.