Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ezer bicikli közül választhatunk majd Pesten

Ezer bicikli közül választhatunk majd Pesten

1100 biciklit lehet majd 76 helyszínen igénybe venni a május elején induló Bubi keretében. Az új budapesti bérbicikli-rendszerben a kerékpárokat kétféleképpen lehet majd használni: személyes regisztrációval féléves, vagy éves díj megfizetésével, illetve egyszeri jegyvásárlással és letétfizetéssel. A Magyar Kerékpárosklubnál abban bíznak, hogy a biciklik miatt egyre kevesebb autó jár majd a belvárosban.

Az elmúlt hetekben szinte már mindenhol kiépítették az állomásokat. Sok helyen már a bicikliket is megnézhetik az érdeklődők. Most még a próbaüzem zajlik, várhatóan május elején már mindenki használhatja az új közösségi közlekedési formát.

A fővárosban 76 helyszínen 1100 kerékpárt lehet majd használni, Pesten a Nagykörúton és a Városligeten belül, Budán pedig a Vízivárosban, a dél-budai egyetem negyedben és a Margitszigeten.

Az egyforma járműveket GPS-szel látták el és olyan alkatrészekből szerelték őket össze, amik más kerékpárhoz nem használhatóak. A kerékpárokat kétféleképpen lehet majd használni. Személyes regisztrációval féléves, vagy éves díj megfizetésével, vagy pedig egyszeri jegyvásárlással és letétfizetéssel. Minden esetben az első harmincpercnyi használat lesz benne az alapárban.

'Ez nem egy hagyományos kerékpárkölcsönző rendszer, hanem egy közösségi közlekedés rendszer, ami arra épül, hogy akár regisztrált, akár alkalmi felhasználók, akár naponta többször 20-30 perces utakat megtegyenek vele, tehát a belvárosban egyik pontból a másikba, az egyik dokkolótól a másikba használják és letegyék a biciklit, majd gyalog elérjék az úticéljukat' – mondta Somodi László, a BKK vezérigazgató-helyettese.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.