Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 26. 07:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Egyre többször lesz perfüggőség a válásból

Egyre többször lesz perfüggőség a válásból

Egyre többször lesz perfüggőség a válásból: sokszor nem tudják elengedni egymást a válófélben lévő párok, ezért inkább elhúzzák a jogi eljárást - mondta el Szöőr Anna jogász-pszichológus az M1 aktuális csatornán.

Mint elhangzott, így történhet meg az, hogy akár tíz évig is húzódhatnak az ilyen ügyek. A pszichológus szerint sokakban nem is tudatosul a függőség, ilyenkor pedig egyszerűbb lenne az újrakezdés, mint a folyamatos "játszma".

Szöőr Anna elmondta: a perfüggőség - amellyel a válásokkal kapcsolatban foglalkozik - azt jelenti, hogy a párok bár elhatározzák, hogy elválnak, mégsem tudnak elszakadni, és ezért keresnek egy színpadot maguknak, leginkább a bíróság színpadát.

"A jog, a vagyon és leginkább a gyermek a játszma eszköze. Senki nem törődik azzal, hogy mi lesz a gyermek lelkivilágával, eszközként használják fel" - tette hozzá.

Mint mondta, a magyar igazságszolgáltatás feladata az lenne, hogy inkább a mediációra beszéljék rá a feleket a perek helyett. A mediáció nem kibékülést jelent, hanem azt, hogy esetleg békességben meg tudnak válni egymástól - tette hozzá.

Címkék: per, válás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő