Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Augusztus 21. 10:02, csütörtök | Helyi

Egyre több a garázdaság Cegléden

Egyre több a garázdaság Cegléden

Akár egyetlen pofonnak is igen súlyos következményei lehetnek.

1. A Ceglédi Rendőrkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy az utóbbi időszakban ismételten növekvő tendenciát mutat a közterületen, főképpen a szórakozóhelyek közelében- feltehetően ittas állapotban- elkövetett garázda jellegű cselekmények száma. Az esetek döntő többségében nagy szerepet játszik az alkoholos befolyásoltság. Jellemző az ilyen magatartásra, hogy az illető a kialakult nézeteltérés, vélt vagy valós sérelem megoldására a fizikai erőszak alkalmazását látja megoldásnak ebben a felfokozott indulati állapotban, nem számol a lehetséges következményekkel.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az eset körülményeitől függően akár súlyos,- több éves letöltendő szabadságvesztés- büntetéssel szankcionálja a törvény a cselekmény elkövetőit. Így akár egyetlen pofonnak is – az okozott sérülés orvosi gyógytartamának függvényében - igen súlyos következményei lehetnek.

2. A nyári melegben jellemzően megnő a besurranásos lopások száma. A szúnyogháló nem védi meg értékeinket, de az autónkra is érdemes fokozottan ügyelni a vakáció idején.

Sokan azt hiszik, hogy a szúnyogháló távol tartja a tolvajokat, azonban a betörők direkt keresik azokat a nyitott ablakokat, amelyen keresztül- minimális erőfeszítéssel- bejuthatnak mások házába. A nyári melegben sokan nyitott ablak mellett alszanak, nappal nyitva tartják az ajtókat is.

A betötő az ablakon lévő szúnyoghálót kivágja, letépi és így könnyedén bejut a nyitott ablakon keresztül a lakásba.Javasoljuk, hogy nappalra, amikor nem tartózkodnak otthon, a legnagyobb meleg ellenére is zárják be az ablakokat, ajtókat.

3. A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy kerékpárlopás észlelése esetén – gyanús mozgás a lezárt kerékpár mellett, a kerékpár zárjának vagy lakatjának levágása – haladéktalanul értesítsék a Ceglédi Rendőrkapitányság ügyeletét a 112-es vagy a 107-es ingyenesen hívható központi segélyhívó számon, illetve az 53/310-066 telefonszámon.

4. A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja az egyedül élő, időskorú lakosok figyelmét, hogy idegen személyeket, házalókat, magukat bármilyen cég, vállalkozás vagy önkormányzati szerv munkatársának kiadó személyeket semmilyen indokkal ne engedjenek be a lakásba a bűncselekmények megelőzése érdekében. Kérjenek igazolványt, győződjenek meg arról, hogy valóban a hivatkozott indokkal, okkal jelentek meg. Amennyiben nem tudják magukat igazolni vagy a hivatkozott ok, amiért a lakásba be akarnak jutni nem valós, ne engedjék be őket és haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 vagy 107 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció