Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre eredményesebb a munkahelyvédelem

Egyre eredményesebb a munkahelyvédelem

Folyamatosan emelkedik az az összeg, amelyet a munkahelyvédelmi akció adókedvezményei hagynak azoknál a gazdasági szereplőknél, amelyek 25 évesnél fiatalabb, 55 évesnél idősebb munkavállalót, kisgyermekes szülőt, képzettséggel nem rendelkező személyt vagy tartósan állást kereső polgárt alkalmaznak - írja a Magyar Nemzet.

Egyre többen ismerik, s mind szélesebb körben alkalmazzák az érdemi összegű adócsökkentést jelentő lehetőséget – így értékelte kérdésünkre a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára, hogy februárban már nyolcszázezer személy foglalkoztatását támogatta a 2013-ban indított program. Pankucsi Zoltán jelezte, az érintett vállalkozásoknál az év második hónapjában összesen 10,8 milliárd forintot hagyott a munkahelyvédelmi akció. – A költségcsökkentés nagy segítség a munkáltatóknak is – jegyezte meg –, némely esetekben akár a cég terjeszkedéséhez, a termelés bővítéséhez, a piacszerzéshez is hozzájárulhat. Így a munkahelyvédő rendelkezések akár a gazdaság növekedésének egyik pillérét is adhatják.

Pankucsi Zoltán részletesen beszámolt a februári értékekről. Kiemelte: akkor megközelítőleg 260 ezer szakképzetlen ember és több mint 350 ezer nyugdíj előtt álló munkavállaló foglalkoztatása után érvényesítettek a munkáltatók adókedvezményt. – Előbbi érték 15, utóbbi 8 százalékkal haladja meg a tavaly decemberit, vagyis az adólehetőség idén leginkább az alacsony képzettségű és a nyugdíjhoz közel álló személyek munkában maradását segítette – mutatott rá. Megjegyezte ugyanakkor, hogy jelentősen nőtt azoknak a kismamáknak és fiatal pályakezdőknek a száma is, akik a kedvezmény miatt védve érezhetik magukat. – Nem kétséges – fogalmazott Pankucsi Zoltán –, hogy a kisgyermeket nevelők munkához jutása a családok gyarapodása miatt lényeges. A fiatalok elhelyezkedésének segítése pedig ahhoz járul hozzá, hogy egyre többen találhassák meg számításukat idehaza, munkalehetőség miatt nem kell külföldre menniük.A helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy a kedvezményekkel februárban – tavaly decemberhez képest – hetvenezerrel több személy foglalkoztatását segítette elő az állam, a második hónap értéke pedig a legmagasabb a bő egy éve élő adómódozat eddig rögzített adatai közül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.