Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 28. 17:37, csütörtök | Helyi sport

Egy orosz állta Miklós útját

Egy orosz állta Miklós útját

Ungvári Miklós emelt fővel, de idejekorán búcsúzni kényszerült a judo világbajnokságtól.

Az oroszországi Cseljabinszkban zajló világbajnokság harmadik versenynapján Ungvári Miklós a legjobb nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen maradt alul ellenfelével szemben, így nem kaphatott javítási lehetőséget.

A 73 kilogrammosok hatvannyolc fős mezőnyében Ungvári Miklós erőnyerőként jutott be a legjobb hatvannégy közé, ahol másfél perc alatt ipponnal legyőzte portugál ellenfelét, aki a Közgép-Ceglédi VSE judósának leszorítása közben lekopogta a meccset.

A következő kanyarban a kanadai Morin-Martel kapitulált, igaz, ő egészen a meccs végéig kihúzta vazaris hátránnyal, aztán az utolsó másodperceken még belebotlott a spárgázó Ungvári Miklós gáncsába is, úgyhogy itt is ippon lett a vége. A nyolcaddöntőtől nagyon féltünk, sajnos nem alaptalanul. Az ellenfél az orosz Musa Moguskov volt. Az egymás elleni mérkőzéseken az utóbbi időben Moguskov felé billen a mérleg, ráadásul az orosz hazai pályán szerepelt...

Bíró Tamás tanítványa kezdte – sokkal – jobban a meccset, többször is inthették volna az ácsorgó oroszt, aki egyetlen felesleges mozdulatot sem tett. A második percben aztán végre érkezett az intés, ez pedig mintha megnyugtatta volna a magyar judóst, kevesebbet kezdeményezett, pedig még sok volt hátra. Az utolsó percre is egállal fordultak a felek, s Miklósnak volt egy kifejezetten ígéretes földharchelyzete, de nem sikerült átfordítania Moguskovot.

Az aranypont következhetett, itt pedig az döntött, hogy az orosz kétszer indított egymás után – a bíró pedig nem várt tovább kiosztotta az intést a harminchárom éves magyar judósnak. Az ember percekig kapkodott levegőért a döntés után... Igen, az intést meg lehetett ítélni, Moguskov mindkét akciója közel járt az értékelhetőhöz, de mégis... Olimpiai ezüstérmesünk ezen a napon úgy judózott, ahogyan korábban a 66 kilósok között, ahol minden egyes versenyen az éremesélyesek közé tartozott. Megérdemelte volna, hogy Cseljabinszkban magasabbra jusson!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem