Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. November 28. 11:58, péntek | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Csúúúszhatunk!

Csúúúszhatunk!

Megnyílt a jégpálya

Ma reggel több tucat általános iskolás vette birtokba a jégpályát a Szabadság téren, melyet Takáts László polgármester nyitott meg, s evvel egyidejűleg kezdetét vette a Ceglédi Advent javarészt hétvégékre épülő programsorozata.

A Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola és a Várkonyi Általános Iskola húsz-húsz tanulója próbálta ki elsőként a ma reggel megnyílt szabadtéri korcsolyapályát. A gyerekeket városunk polgármestere, Takáts László üdvözölte a jégen, aki maga is kipróbálta a pálya adottságait. Mint a helyszínen elmondta: a pálya már használható és reméli, hogy mihamarabb birtokba tudják venni az itt lakók. „Azt gondolom, hogy a közösség az mindig fontos egy város életében, hiszen a közösség maga a város. Itt ezzel a szép karácsonyi hangulattal és jégpályával úgy vélem, hogy a ceglédieknek egy kis pluszt adhatunk a karácsonyi és adventi hangulatváráshoz.” – fogalmazott a polgármester.



Városunkban advent első hétvégéjének első napján, pénteken 17 órakor „Az én betlehemi jászolom” című kiállítást nyitják meg a Városháza aulájában. Szombat délelőtt 10 órakor a csíkszeredai Nagy István Líceum kiállítása nyílik a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban. Délután adventi kézműves foglalkozás és Szulák Andrea koncertje várja az érdeklődőket a Szabadság térre, míg este a Líceum adja hagyományos adventi hangversenyét a Városházán. Vasárnap pedig meggyújtják az első adventi gyertyát a főtéren felállított koszorún, valamint a Petrik G. Band születésnapi koncerttel kedveskedik az érkezőknek.

>>> Ceglédi Advent PROGRAMOK <<<

A jégpálya hétköznap délelőtt 8-14, délután 15-20 óráig, hétvégén és ünnepnapokon délelőtt 9-14 óráig, délutánonként 15-21 óráig tart nyitva. A belépőjegy ára 600Ft/alkalom, de aki előzetes bejelentkezés után legalább 15 fős csoporttal érkezik, 300 Ft-ért válthat belépőt. Akinek nincs korcsolyája, a helyszínen bérelhet, melynek díja 500Ft/alkalom.

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció