Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. November 21. 17:41, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Csoportos támadás és erőszak Cegléden

Csoportos támadás és erőszak Cegléden

Egy 15 éves kislány az áldozat - részletek

Rég nem látott eset törte meg ismét kisvárosunk csendjét. Néhány héttel ezelőtt Cegléden csoportosan megtámadtak és többszörösen megerőszakoltak egy 15 éves kislányt.

Az eset november 09-én a kora esti órákban történt. Az információink szerint Abonyi kislány a buszpályaudvarnál szállt le az éppen beérkező buszról, majd a vasútállomás felé vette az irányt. Ekkor találkozott az elkövetőkkel, akik rábeszélés vagy erőszak útján alkoholos és/vagy kábító hatású italt itattak vele. A kislány vallomása szerint ennél többre nem emlékszik.

A ceglédi mentőállomásra este nyolc és fél kilenc körül érkezett egy bejelentés miszerint a Dugovics utca – Kölcsey tér környékén egy lány eszméletlenül fekszik. A kivonuló mentőegységet a vasútállomás telefonfülkéjénél várta a bejelentést tevő két fiú, akik odavezették a mentősöket az eszméletlen lányhoz, majd eltűntek. A lány mellett még egy fiú várakozott, akinek elmondása szerint a lány berúgott és rosszul lett. Miközben a mentősök nekiláttak a lány ellátásának, a harmadik fiúnak is nyoma veszett.

Az eszméletlen lánynál se irat, se táska, sem pedig mobiltelefon nem volt. Ruházata rendben volt, és semmilyen nyom nem utalt az erőszakra. Mentőautóval a ceglédi kórház sürgősségi osztályára szállították, ahonnan az intenzív osztályra került.

A kórházban végzett vizsgálatok során megállapították, hogy a kislányt többen is megerőszakolták. Az esetnél jelen lévő mentősök segítségével a rendőrség felderítette a helyszínt, és azonosították azt a két fiatalt, akik a bejelentést tették.

Nem hivatalos információk szerint az ügyben több embert is gyanúsítanak, akikből hármat már őrizetbe is vettek.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya erőszakos közösülés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást K. Bálint és társai ellen.

A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően a rendőrség őrizetbe vette.

Egy ilyen eset kapcsán minden szülő, és minden érző ember gyomra összeszorul. Az ember gyakran elszörnyülködik a „nagyvilág” borzalmai láttán, arra azonban kevesen gondolnak, hogy ez bizony bárhol, bárkivel előfordulhat, és nem lehetünk elég elővigyázatosak. Nem lehetünk folyton gyermekeinkkel, de fontos, hogy felhívjuk figyelmüket a rájuk leselkedő veszélyekre, hiszen egy Ceglédhez hasonló kisváros sem biztosíték arra, hogy itt ne élnének rendellenes gondolkodású, beteges emberek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására