Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 26. 17:33, vasárnap | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Ceglédi vörös és fehér

Ceglédi vörös és fehér

Megválasztották Cegléd Város Borát

Cegléd Város Önkormányzata és a Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrend idén is pályázatot írt ki Cegléd Város Bora kiválasztásra, melyre április 24-én került sor a Kossuth Művelődési Központ kamaratermében. Városunk közéleti személyiségei ez évben 14 féle bor közül választották ki a győztes fehér- és vörös bort, mely díjak ünnepélyes átadására a VIII. Bor- és Laskafesztivál rendezvényen kerül sor június végén.


A verseny előtt Hegedűs Ágota alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a borrend nagymestere, Kiss Attila nyitotta meg a választást, ahol 10 fehér és 4 vörös bor (köztük kettő rozé) versenyzett a „Cegléd Város Bora 2015” címért. Az elbírálásnál minden zsűritag kapott egy borbíráló lapot, melyen értékelni kellett a borokat színe, illata, tisztasága, íze és összhatása szerint.


Mivel a borok címke nélkül, letakarva kerültek felszolgálásra, így a bírálók nem tudhatták, hogy kinek a borát kóstolják. A borbíráló lapok pontszámai alapján mindenki kiválasztotta a számára legkedvesebb fehér- és vörös bort, aminek számát egy cédulára felírták. Ezek alapján kerültek kihirdetésre a győztes borok. Idén a fehér bor kategóriában a Molnár Családi Pincészet cserszegi fűszerese, a vörös bor kategóriában pedig a Kökény és Fia Családi Borászat fischer parti rozéja bizonyult a legjobbnak.


Szokolai Attila
fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció