Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Augusztus 01. 12:56, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Cegléden debütálnak az új játékszerek

Cegléden debütálnak az új játékszerek

A kaucsuklabdák kora több mint száz év után jár le

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) döntése értelmében ősztől a legjelentősebb viadalokat nem a hagyományos, kaucsuk-, hanem újonnan kifejlesztett, műanyag labdákkal bonyolítják le.

A magyar játékosok versenykörülmények között először jövő szombaton, Cegléden próbálhatják ki az új játékszert.

A kaucsuklabdák kora több mint száz év után jár le, miután ezeket az ITTF egészségre ártalmas kategóriába sorolta, s műanyag labdákkal helyettesíti. Az utóbbiak használatára vonatkozó szabályozás már július elseje óta érvényben van, a világ nagy része azonban még csak most ismerkedik velük.

A magyar válogatott játékosai már az új labdákkal készülhetnek a szeptemberi, lisszaboni csapat Európa-bajnokságra, a hazai szövetségbe (MOATSZ) éppen a napokban érkezett Kínából egy nagyobb, több mint kétezer darabos szállítmány. A MOATSZ úgy tervezi, hogy hamarosan az Extraligában és az NB I-ben szereplő csapatoknak is új labdákat biztosít, korlátozott mennyiségben.

"Egyelőre nem túl kedvezőek a tapasztalataink" - mondta az MTI érdeklődésére Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya. "Rossz az új labdák minősége, hamarabb törnek. Ráadásul nagyobbnak és nehezebbnek tűnnek, mint a kaucsuklabdák, kevesebb pörgés van bennük."

A szakember hozzátette: az első benyomások alapján azoknak lesz nehezebb dolguk az új labdákkal, akik hátulról játszanak, azaz hátralépnek az asztaltól.

Az új labdákat Kínában három üzemben gyártják, onnan látják el az egész világot. A labdák 40 milliméter átmérőjűek, a súlyuk pedig 2,7 gramm. A versenyekre fehér és sárga színben szállítják, de Kínában a kétszínű változatot is tesztelik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció