Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Július 24. 17:40, csütörtök | Helyi sport

Cegléd új összeállítása

Cegléd új összeállítása

Öt új játékost igazolt a Cegléd

A ceglédi kézilabdás fiúk háza táján már javában tart a felkészülés. Alig néhány hét múlva kezdetét veszi a 2014/2015-ös évi NB I-es szezon, melyre a csapat új összeállítással készül. Az idén is megfiatalított csapatban 5 új játékos kapott helyet, akiket most egy kicsit jobban is megismerhetnek a ceglédi szurkolók. A fiúkat medencés edzésük után kaptuk el néhány mondat erejéig.

Milos Mojsilov, a Szerbiából érkező kapus több neves magyar csapatban is bizonyított már. Szegeden 3 évet töltött junior NBI-ben, majd újabb 3 évet játszott Orosházán, szintén a junior keret tagjaként, végül a csapat meghívására első felnőtt csapatától a Pécstől került át Ceglédre. A 22 éves játékosnak komoly tervei vannak, jövőjét mindenképpen a kézilabdasportnak szeretné szentelni. A Ceglédre költözött hálóőrnek nem okozott nehézséget a beilleszkedés, hiszen több csapattagot személyesen is jól ismert már korábbról. Milos már most nagyon bízik a csapat egységében és szezon végére minimum egy 7. helyet jósol.

Hegedűs Márk egyelőre csak kölcsönjátékosként szerződött hozzánk, korábbi csapata a Pick Szeged 1 évre engedte át a 22 éves beálló játékost, aki a több játéklehetőség reményében kerete meg a Cegléd csapatát. Bár csapattársait alig néhány hete ismeri nagyon szimpatikus neki az összetartás és a csapatszellem. Elöljáróban a Szeged és Csurgó csapatát érzi erős ellenfélnek, de nagyon bízik a hazai mérkőzések sikerében és úgy gondolja, ha elég jól játszik a csapat, akár a 6-ba is bekerülhetnek.


Milos Mojsilov

Hegedűs Márk


Ország Ádám, a 24 éves jobb szélső szintén a Cegléd meghívására érkezett most a csapathoz, előtte három évet töltött Csurgón, korábban pedig az Orosháza csapatát erősítette. Ádám a játékosok többségét már ismerte, így nem volt gondja a beilleszkedéssel sem. A város kimondottan tetszik neki, ahogy elmondta, úgy érzi, Csurgó után Cegléden jobban megtalálja a helyét. Az erőviszonyokat figyelembe véve a Szegedet, Veszprémet és korábbi csapatát Csurgót kimondottan erős ellenfélnek tartja, de Ádám is bízik a hazai mérkőzésekben. A szezon végét tekintve úgy véli, nem lehetetlen egy 7. helyet megelőző helyezés sem.

Nikolicza Renátó, Vácról érkezett, Százhalombattán játszott még első osztályban. A 25 éves játékos belső poszton játszik leginkább balátlövőként, de bevethető jobb átlövő és irányító poszton is. A csapat elsősorban balátlövőként számít majd rá. Cegléd csapata már korábban is kereste a lehetőséget Renátó átigazolására, végül az idei szezonban sikerült a megegyezés. Renátó elmondta még, hogy szeretne minél tovább NBI-ben játszani és sok tapasztalatot, rutint szerezni. A mezőnyben Orosháza és a Mezőkövesd csapatát is riválisnak tartja, de ő úgy érzi, hogy a Cegléd hazai pályán nagyon erős tud lenni.

Sipeki Levente, Békési FKC csapatából érkezett Ceglédre. Első csapata a Pler volt, ezt követően Vácon és Békésen játszott. Levente szintén több poszton bevethető játékos. Akár bal- akár jobb átlövőként, de irányító poszton is megállja a helyét. Lehetőség szerint szeretné magát minél több poszton kipróbálni. A 21 éves játékos a későbbiekben stabil NBI-es játékos szeretne lenni. A ceglédi csapatot már ellenfélként is, néhány játékost pedig korábbi csapattársként is ismert. A csapat már az első napokban összekovácsolódott, ez a későbbiekben csak még jobb lehet – mondta Levente. A szezon végén egy stabil középmezőnyben várja a csapatot a 6-7. hely környékén.


Ország Ádám

Nikolicza Renátó

Sipeki Levente


A felkészülésről Kökény István vezetőedzőt is megkérdeztük, aki elmondta, hogy a fiúk nagyon profin töltötték a hosszú szünetüket. Pihentek sokat, de azért mozogtak is tisztességesen, így jóval könnyebben kezdhették meg a felkészülést. Még nagyon az elején vannak a felkészülésnek, de István úgy érzi, hogy jól dolgozik a csapat. Az igazolásoknál idén is odafigyeltek arra, hogy az új játékosok beférjenek a csapategysége. Az igazolásokkal alapvetően elégedett, talán még egy védekezésben is erős balátlövőt tudott volna elképzelni a csapatban, de a szezon során majd kiderül, hogy mennyire erősek a védekező játékosok. A szezonvégi helyezést illetően a vezetőedző nem bocsátkozott messzemenő jóslatokba, de annyit elárult, hogy nagyon bízik az új csapatösszeállításban.

A fiúkat augusztus 3. és 10. között egy törökszentmiklósi edzőtábor várja, ahol tovább finomíthatják technikájukat.

Hajrá Cegléd!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem