Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Augusztus 31. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bankok a hackerek célkeresztjében

Bankok a hackerek célkeresztjében

Bár a bankok informatikai védelme erős, a hackerek szorosan követik a fejlett biztonsági újításokat, így jelentősen nőtt az ilyen támadások okozta kár mértéke - mondta az Önkéntes Kibervédemi Összefogás szervezet elnöke, Keleti Arthur a Gazdasági Rádiónak.

Amerikában szövetségi nyomozás indult, miután több pénzintézetet ért cybertámadás az utóbbi időben, de pár hete a varsói tőzsde is hasonló esetről számolt be. Az ilyen akciókról pontos adatok viszont nincsenek, mert csak az Egyesült Államokban szabályozza törvény azt, hogy az összes támadást nyilvánosságra kell hozni, Európában ez csak néhány országban kötelező.

Már önmagában is meglehetősen nagy botrányt kavart, amikor kiderült, hogy ismeretlen hackerek feltörték Amerika legnagyobb bankját, illetve jó eséllyel több másikat is a világ legnagyobbjai közül. A támadás most úgy tűnik, sokkal nagyobb kaliberű volt, mint azt elsőre gondolták. A CNN értesülései szerint hét is érintett a világ legnagyobb bankjai közül, a JPMorgan Chase egyes banki adatait pedig módosították vagy törölték. Az FBI és az amerikai titkosszolgálat nem volt hajlandó elárulni, hogy a banki ügyfelek adatai érintettek-e a módosításokban, illetve kiszivároghattak-e. A kár értékének a megállapítása még időbe telik. Több biztonsági szakértő is egyetért abban, hogy nem átlagos bűnözők állnak a történtek mögött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet