Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 02. 09:04, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Augusztus 15-ig kell befizetni a tankönyvcsekkeket

Augusztus 15-ig kell befizetni a tankönyvcsekkeket

Augusztus 15-ig kell befizetni a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) által a tanulók lakcímére kipostázott tankönyvcsekkeket.

A Kello tájékoztató anyaga szerint a szülőknek lehetőségük van a tankönyvcsomagok ellenértékét többféle utalvánnyal is kiegyenlíteni a társaság ügyfélszolgálati pontjain (http://konyv.kello.hu/elerhetosegek).

A papíralapú utalványok közül elfogadják az Erzsébet iskolakezdési, ajándék és gyermekvédelmi utalványt, a Sodexo iskolakezdési támogatás utalványt, a Ticket Service beiskolázási utalványt, a Posta Paletta iskola és ajándékutalványt, valamint a Puebla beiskolázási, ajándék, kultúra utalványt. Elfogadható e-utalvány az OTP Cafeteria kártya és a Multi-Pay Cafeteria kártya.

Felhívták a dokumentumban a figyelmet arra is, hogy azok a tanulók, akik pótvizsgázni fognak, ne fizessék be a csekket, csak a pótvizsga után.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár az MTI-nek adott június végi nyilatkozatában kiemelte: a tavalyi tapasztalatok alapján, a pedagógusok bevonásával, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. rendszerének javításával felkészültek a tankönyvterjesztés zavartalan lebonyolítására.

Az államtitkár kedden Debrecenben azt mondta: ütemezés szerint halad a megújuló tankönyvek nyomdai előállítása, az iskolákba szállítás pedig időben megkezdődik. Az Alföldi Nyomda Zrt.-ben tett üzembejárás utáni sajtótájékoztatón közölte, hogy a nyomdából kikerülő tankönyvek órákon belül eljutnak a Kello raktáraiba, a tankönyvek terjesztése pedig az előre tervezett határidőben megkezdődhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.