Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 18. 13:28, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Aranyos siker a Kassa Rally-n!

Aranyos siker a Kassa Rally-n!

Az A6 Kategória első, és az A osztályban második helyen végezetetek a 40. Kassa Rally-n.

Öröm és boldogság kísérte versenyeteket, a rallylive.hu-n nyilatkozatából erre következtettem.

Tényleg így volt?
- Egy sikeres versenyhétvégén vagyunk túl, megnyertük az A6-os kategóriát és az A csoportban 2-ik helyet szereztük meg.

Mindketten szeretünk volna már mosolyogni a célban, mert az utóbbi időben nem volt velünk a szerencse. Bükfürdőn és Veszprémbe is technikai gondok miatt kénytelenek voltunk feladni a versenyt ezért a Kassai futamra nagyon készültünk. Szeretjük az ismeretlen pályákat és mindketten úgy érezzük, hogy a külföldi versenyeken más a hangulat. Tip-top állapotban, egy tökéletesen felkészített autóval és zsír új Yokohama gumikkal álltunk be a szerviz parkba vasárnap reggel.

Aztán majdnem ott is maradtunk ugyanis az ideális időnk előtt a motortérből füstjelek érkeztek. A gyújtótrafó fő kábele a szó szoros értelmében meggyulladt és a motor megállt. Gyors szerelés és elhárítottuk a hibát és még nem is késtünk.


A Vasárnapi Optima nevezetű gyorson űridőt autóztatok. Ennyire bejött nektek ez a szakasz?
- Az Optima gyors csak egyszer volt nekünk, de azt az egyet gyorsan és pontosan teljesítettük, Laci próbálgatta a gumik teljesítő határát, az időnket nézve sikeresen.

A 2-es és 4-es gyors jó hosszú volt, majd 24 kilométer. Ez nem szokványos hossz, ezt is megnyertétek. Miként tudtátok ezt teljesíteni?
- A második gyors és negyedik is jó hosszú volt, de nekünk nagyon jól sikerült teljesíteni, sőt a negyediken még jobb időt is mentünk, mint elsőre. Élveztük a hosszúságát és a belső keskeny utat, amit egy kicsit megmutatta a rallye igazi oldalát. Szerintem itt dőlt el, hogy ki az, aki igazán érzi ezt a sportot.

Az igazat megvallva köszönettel tartozunk a versenytársainknak is, mert akárkit utolértünk azonnal elengedtek bennünket és így nem veszítettünk értékes másodperceket.

A 3-as gyorson volt egy kis kalandotok vagy csak később találta meg a gázpedált Laci?
- A harmadik gyorson is nagyon jó tempót mentünk egészen az utolsó kerülőig (ez a cél előtt kb. 500méterrevolt) amikor is egyszerűen leállt a kocsi. Én kiszálltam és egy kis kotorászás motortérben és egy leesett kábelt visszatettem. Újra indult a kocsi, de ez a szerelés majd egy percünkbe került.

Ezen felbuzdulva az utolsó gyorson ugyanitt mentünk egy abszolút 5. időt! Nagyon jó volt és őrült nagy volt a tempó!

Legközelebb hol találkozhatunk veled, és hűséges pilótáddal Baksai Lacival?
- Amikor ezt a levelet írom, akkor már tudom, hogy elmarad a Budapest Rallye (no comment), tehát azon nem indulunk. Mecsek Rallye a következő cél, de ha véletlenül az osztrák bajnoki futamra (Rallye Waldviertel Challenge), ami murvás, kapnánk engedélyt az indulásra, akkor inkább azt választanánk, de lehet, hogy mindkettőn indulunk. Ember tervez, a szövetség engedélyez.

Természetesen a legjobb felállásban: Baksai László - Nagy Béla

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.