Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Június 26. 15:22, péntek | Helyi sport

Amatőr Vízilabda Torna Cegléden

Amatőr Vízilabda Torna Cegléden

Szombaton menjünk szurkolni!

Az első Amatőr Vízilabda Tornát 2013-ban Egerben rendezte meg a Vízilabdasportért Alapítvány. A nagy érdeklődésre való tekintettel a torna gyorsan kinőtte magát. A következő évben már négy helyszínen rendezték meg a versenyt. A torna egyetlen kitétele, hogy a csapat tagjai között nem lehet igazolt játékos. A csapatok 5+1 fővel ugranak vízbe a 2 x 5 perc tiszta játékidőre, természetesen korlátlan csere lehetőséggel.

Az AVL-TORNA megszervezésével kifejezetten amatőr csapatoknak akarnak játék és versenyzési lehetőséget biztosítani. A nevező csapatok tagjai általában olyan játékosokból állnak akik eddig még csak szurkolni jártak vízilabda meccsekre és sosem próbálták testközelből a sportot, vagy 10-20 éve (vagy mégtöbb), hogy végleg kiszálltak a medencéből és ezen rendezvényeken látják a lehetőséget, hogy újra hódoljanak kedvenc sportjuknak. Az AVL TORNA feladata, hogy biztosítsa számukra, hogy közel azonos képességű és tudású csapatok mérkőzzenek meg egymással, elkerülve azt, hogy profi vagy félprofi játékosokból álló csapat elvegye tőlük a játékélményt.

A tornának idén Cegléd ad helyet. A nevezés ugyan már lezárult, de szurkolni még lehet. A csapatversenyen 3 kategóriában összesen 9 csapat nevezett, köztük a Ceglédi Öregfiúk is.

>>> Részletes program és versenykiírás

fotó: Kisfaludi István (infoCegléd fotóarchívum)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem