Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 29. 10:55, szerda | Helyi
Forrás: HVG

Aki ma napot lát, becsülje meg nagyon!

Aki ma napot lát, becsülje meg nagyon!

16 megyére figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Országszerte talajmenti fagyokra kell számítani, kivéve a Dél-Alföldön, a köd pedig főként a nyugati megyékben okozhat problémát. Aki ma napot lát, becsülje meg nagyon! - írja a hvg.hu

Tartós köd és talajmenti fagy miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat (OMSZ) szerdára szinte az ország teljes területére, kivéve a dél-alföldi megyéket. Csak Csongrádban, Bács-Kiskunban és Békésben nem okoz problémát a köd és a fagy az előrejelzés szerint.

Egyébként a Dunántúlon és az ország középső részén többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol szitálásra, kisebb esőre is számíthatunk. Hosszabb napos időszakok inkább csak északkeleten, keleten várhatók, de átmenetileg ott is lehetnek felhősebb időszakok.

Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb. Késő este 1, 7 fok közötti hőmérséklet várható.


Aki szerdán napsütést lát, becsülje jól meg, mert az elkövetkező hetekben nem sok ilyesmiben lesz része, legalábbis az Időkép hosszú távú előrejelzése szerint. Az elkövetkező 30 napban a hőmérsékleti értékek eleinte a mostanihoz hasonlóan alakulnak, november második felétől pedig még hidegebb lesz. A nap csak elvétve fog előbújni a felhők mögül, helyette jó kis novemberi esőknek nézünk elébe.

Ha már ilyen szerencsés helyzetben vagyunk, használjuk ki! Ha nincs lehetőséged a szabadban élvezni az őszi napsütést, nézd meg Kisfaludi István csodaszép őszi képeit Ceglédről!

>>> A fotókat megnézheted ITTITT – és ITT

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció