Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 29. 11:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

,,…aki csak tud, az segély helyett munkából éljen meg’’

,,…aki csak tud, az segély helyett munkából éljen meg’’

Január 24-én avatták fel az EMTC új üzemcsarnokát az Ipari Parkban.

A villamos gépgyártó vállalat az elsők között költözött a helyszínre, első üzemcsarnokukat pedig 11 évvel ezelőtt vették birtokba. A mintegy 300 milliós forintos beruházáshoz az Európai Unió és a magyar állam közösen 60 millió forintos, vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

A vállalat indulásakor, 2000. júniusában 17-en kezdték el a munkát az EMTC-nél. 2003. decemberében - amikor az első üzemcsarnokot avatták - 49-en dolgoztak ott, a tavalyi záró létszámuk pedig már 97 fő volt. Ugyanaz a fejlődés elmondható a vállalat árbevételére is. Az első teljes üzleti évükben 180 millió forintos árbevételével szemben ma már 1.2 milliárd körül alakul ez a szám – hangzott el a csarnokavatón.



Itt vagyunk egy kivitelében és épített minőségében elsőrendű, új épületben. Évek óta éreztük ennek a szükségességét, de hosszas előkészület és a feltételek biztosítása után csak tavaly, 2014. március végén kezdődtek el a kivitelezési munkák, hogy aztán 2014. november végére minden apró részletében készen és a rendelkezésünkre álljon.” – kezdte megnyitó gondolatait a cég ügyvezetője, Szokolai Dezső, aki megköszönte minden tulajdonosnak a hozzáállását és azt, hogy a megtermelt nyereséget a kezdetektől fogva a mai napig visszaforgatták a vállalkozásba, így biztosítva az eddigi töretlen növekedésünket. Mint mondta: az üzemcsarnok megépítése mellett más sikereket is könyvelhet el a cég. „Az új üzemcsarnok körülbelüli 300 millió forintos költségénél ugyanis nem állunk meg a felsorolásban, további komoly beruházások valósultak meg tavaly. 4 db új, korszerű és termelékeny CNC-forgácsoló gép érkezett hozzánk az év folyamán. Ezek mellé a tulajdonunkba került az automata tekercselőgép és a gyantakiöntő berendezés, amik mellett volt még bőven más befektetésünk is. Összességében tavaly több mint 600 millió forintos értékű beruházást indítottunk és valósítottunk meg. Úgy gondolom, hogy egy ekkora árbevételű cégtől ez kivételes és nagyon komoly lépés.” – fogalmazott az ügyvezető-résztulajdonos, aki hozzátette: a most még üres csarnokrészen új tevékenységet és új termék gyártását sikerül hamarosan megvalósítani, ami további létszámbővülést is eredményez.

Az átadáson jelen levő Földi László elmondta: az EMTC lett a település gazdaságának egyik motorja, energiája felvillanyozta közösségünket, sikerei hajtóerőt jelentenek más társaságok, minden itt élő és dolgozó polgár számára. „Egy olyan társaság immáron második csarnokának avatására gyűltünk össze, amely jogkövető módon, professzionális színvonalon állítja elő minőségi termékeit, és odafigyel munkatársai megbecsülésére, képzésére, elégedettségére is. A legfontosabbat adja, amit az ember a szeretet után kaphat az életben: értelmes, alkotó munkát, biztos megélhetést.” – kezdte beszédét a térség országgyűlési képviselője. Szólt arról is, hogy köszöni mindezt a társaság tulajdonosainak és vezetőinek, őket pedig arról tájékoztatta, hogy számíthatnak rá és a város vezetésére a jövőben is. „A kormány ennek érdekében kötelezte el magát a teljes foglalkoztatottság eszméje mellett. Ez hatja át minden döntésünket. Ezért támogatjuk, hogy aki csak tud, az segély helyett munkából éljen meg. Ezért határoztuk el, hogy az elkövetkezendő hét év európai uniós támogatásának túlnyomó részét kizárólag gazdaságfejlesztésre lehet majd fordítani.” – fogalmazott Földi László, aki úgy véli: az Európai Unió és a magyar állam 60 millió forintos támogatásával üzembe álló új csarnok annak a bizonyítéka, hogy Magyarország és benne Cegléd térsége minden szempontból vonzó lehetőség a befektetni vágyó, munkahelyeket teremtő vállalkozásoknak.

A német tulajdonosok, Andreas Thiel, Bernd Stöber és Heinz Bäzner elégedettségüket fejezték ki az átadón a cég sikereit és munkavégzését illetően. Mint mondták: az EMTC az egyik legmegbízhatóbb beszállítójuk.

-Szokolai Attila-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció