Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Augusztus 01. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A nők agya gyorsabban fejlődik, mint a férfiaké

A nők agya gyorsabban fejlődik, mint a férfiaké

Az utóbbi évek, évtizedek során az emberek egyre okosabbak lettek és úgy tűnik a női agy még inkább előnyben van, ugyanis gyorsabban fejlődik, mint a férfiaké.

Ezt állapította meg egy tanulmány, amelynek keretében 13 európai országból 31 ezer, 1923-1957 között született ember adatait vették szemügyre - adta hírül a Fox News.

A vizsgálat megállapította, hogy a nőknek jobb az epizodikus memóriájuk, amely az új ismeretek, képességek elsajátításáért felelős. Ugyanakkor bár a matematikai képességeket illetően a nők még mindig elmaradnak a férfiak mögött, de a két nem közötti különbség ezen a téren csökkenőben van.

A különböző korcsoportok összehasonlítása során megállapították, hogy összességében mindkét nem agya fejlődött az idők során. 'Az életkörülmények javulásával nőttek mind a nők, mind a férfiak kognitív képességei' - mondják a kutatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.