Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. November 19. 16:04, szerda | Helyi sport
Forrás: Judoinfo

A Kínában szereplő Ungvári fivérekért szoríthatunk

A Kínában szereplő Ungvári fivérekért szoríthatunk

Harminckét ország több mint kétszáz judósa – köztük két magyar – lép tatamira szerdától péntekig a kínai Csing-taóban.

A százezer dolláros összdíjazású Grand Prix-viadalon a Közgép-Ceglédi VSE két judósa, Ungvári Miklós és öccse, Attila képviseli színeinket.

Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós a 73 kilogrammos riói kvalifikációs rangsorban pillanatnyilag a huszonharmadik helyen áll, s mivel előtte több ország is duplán képviselteti magát, ez befutó hely lehetne, ha most záródna a sorozat.

Az ifjabbik Ungvári, az Eb-bronzérmes Attila ugyancsak huszonharmadik a 81 kilósok között, csakhogy őt két honfitársa, Csoknyai László és Krizsán Szabolcs is megelőzi. Mindkét ceglédi számára igen fontos a jó kínai szereplés, ebben segít nekik a helyszínen Bíró Tamás. Bízunk benne, hogy a mesteredzőnek sok dolga lesz csütörtökön, Miklós kínai judós ellen kezd, Attilának pedig az izraeli GP-bronzérmes Chent hozta a sors(olás).

Sportdiplomáciai sikernek számít, hogy a kínai GP-re a Nemzetközi Judo Szövetség meghívta az egyik kitűnő nemzetközi bírónkat, Havasiné Fridrich Annamáriát, így még egy magyar sikeres szerepléséért szurkolhatunk.

Csing-taó még meglehetősen idegen terep judósaink számára. 2009 óta rendeznek a kínai városban Grand Prix-viadalt, a mieinknek csak 2010-ben, a londoni olimpia kvalifikációs sorozatának elején sikerült feliratkozniuk az eredménylistára, akkor Csernoviczki Éva és Burján László egyaránt az ötödik helyig jutott (talán emlékeznek még arra a rövid időszakra, amikor nem voltak vigaszágas meccsek, s a negyeddöntők négy vesztese az ötödik helyre lett besorolva).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem