Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 23. 15:17, péntek | Helyi önkormányzati

9 új zebra, 30-as tábla és 400 millió a Malomtó szélre…

9 új zebra, 30-as tábla és 400 millió a Malomtó szélre…

Ülésezett a testület

A város településrendezési tervét tárgyalták a május 22-ei testületi ülésen. A lakosság bevonásával szeretné véghezvinni a településrendezési eszközök módosítását az önkormányzat az Öregszőlőben. A grémium több zebra megtervezéséről és a labdarúgó stadion lelátójára és öltözőjére elnyert állami támogatás lehívásáról is döntött. Üléseztek a képviselők.

Módosítják Cegléd településrendezési eszközeit és településszerkezeti tervét. Ott, ahol a módosítás a kérelmező érdekét szolgálja, a tervezési költségek felét kifizettetik a kérelmezővel. Az Öregszőlőben levő területeket akkor vonják lakóövezetbe, ha a lakosság tömbönként vállalja a közművesítés költségeit.

A testület múlt heti rendkívüli ülésén tárgyalták a város két gazdasági társaságának, a Várvag Kft. és az Ökovíz Kft. 2013-as mérlegbeszámolóját. A tegnapi ülésen a város tulajdonában levő másik három cég, s Városi Sportcsarnok, a Ceglédi Termálfürdő és a Cegléd Városi Televízió éves beszámolóit hallgatták meg és fogadták el. Nagy Tamás MSZP-s képviselő megjegyezte, hogy a város tulajdonában levő cégek vesztesége eléri a több száz millió forintot. A Ceglédért Független Egyesület képviseletében Bobál István azt mondta: nem mutat rossz tendeciát a napirendi pontban tárgyalt cégek helyzete, sőt némelyiknél javulást is lát. Dr. Ferenczi Norbert (Fidesz) hozzátette: van még hova fejlődni, de akár a fürdő esetében is megfigyelhető a pozitív változás, s kiemelte: az előttünk álló nyárnak köszönhetően az amúgy is egy aktív bevételi időszak előtt áll.

Tárgyalták a gyermekvédelmi- és gyermekjóléti ellátásáról szóló beszámolókat is. Szintén beszámolót tartott a Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat: előbbi a hajléktalanszálló 2013-as évéről, melyben elhangzott, körülbelül 6-10 százalékkal többen jártak oda, mint az azt megelőző esztendőben. A Máltai Szeretetszolgálat képviseletében Farkas Márta a tanyagondnoki szolgálatról és annak eredményességéről számolt be a testületnek. Mint mondta: tavaly 4.5 millió forintot nyertek tanyavillamosításra. Kis Attila (Független) képviselő kérdésére Földi László polgármester elmondta: a jövőben is folytatódni fog a tanyavillamosítási program.

A Várvag Kft. tavaly likviditási gondok miatt 75 millió forint folyószámla hitelt vett igénybe, ami idén június közepén járna le, ám a hitelre továbbra is szükség van. Ebből 65 milliót hosszú lejáratú hitelre váltanának. Ehhez kérte az önkormányzat hozzájárulását és kezességvállalását a cég, melyet meg is kapott.

Napirendi pontban tárgyalták a Malomtószéli sporttelep fejlesztését és újraterveztetését is, melyre azért van szükség, mert a CVSE-nél rendelkezésre álló tervek nem felelnek meg a Nemzeti Stadionépítési Program követelményeinek. A tervek úgy készültek, hogy a társasági nyereségadóból valósul meg a fejlesztés, a jelenlegi helyzet szerint azonban nem, hanem a létesítményfejlesztési programból, vagyis felújítás helyett teljesen új lelátót és kiszolgáló egységeket építenek – ehhez 400 millió forintos állami támogatást is kaphat a komplexum.

A képviselők döntöttek arról is, hogy továbbra (15 évig) is a FIAM Alkotóház használja a Patkós Irma emlékházat; a rezsit az önkormányzat fizeti majd.

Szám szerint kilenc új zebra létesüléséről döntött a testület. Az önkormányzat megrendelte a gyalogos átkelőhelyek engedélyezési tervdokumentációját, amihez a pénzt is biztosítja, valamint elrendelte a 30 km/h-ás sebességkorlátozást a Kossuth téren az Eötvös tér és az Árpád utca között. Egyebek napirendi pontban Takáts László (Fidesz) a mezőőri szolgálat felállítását szorgalmazta és kérte, tárgyalják meg ennek kérdését a következő testületi ülésen.

Szokolai

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.