Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 01. 10:55, hétfő | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

60 éves a Ceglédi Fotóklub

60 éves a Ceglédi Fotóklub

Augusztus 28-án, a Magyar Fotográfia Napján nyílt meg a Ceglédi Fotóklub hagyományos, évente egy alkalommal megrendezésre kerülő kiállítása a Ceglédi Galériában.

Hagyományos, ám ezúttal még különlegesebb, gazdagabb ez a tárlat, hiszen idén ünnepli a fotóklub fennállásának hatvanadik évfordulóját, melyet Tóth István az Évszázad Kiváló Fotóművésze alapított 1954-ben azzal a céllal, hogy összefogja a fotózás iránt érdeklődő embereket, hogy együtt fejlődjenek és hódoljanak a fényírásnak.



Ez alatta a hat évtized alatt sokan tevékenykedtek a Ceglédi Fotóklubban, voltak akik hosszú évekig, évtizedekig, mások néhány hónapig voltak tagjai. Három fotóművész a kezdetek óta részese a klub életének: Apáti-Tóth Sándor, Barna Karolin és természetesen Tóth István.

A jubileum méltó megünneplésére, az elmúlt hatvan év legeredményesebb illetve legkedvesebb alkotásai szerepelnek a falakon.



A tárlatot az teszi igazán különlegessé, hogy a régebbi tagok fotográfiái is gazdagítják a jubileumi kiállítás anyagát, melynek egy része a klub archívumából került a galériába.
Baán Katalin, Barna Karolin, Keresztúri Ferenc, Kistamás Sándor, Kaczúr Pál, Lőrincz József, Markovics Ferenc, Mákos József, Molnár Lajos, Nánási Iván, Remete József, Sőreg Dénes, Száraz László, Tanhoffer Imre, Tóth István, Ifj. Tóth István, Turi Ferenc, Vincze Ferenc és Zsuffa Béla a régmúlt idők hangulatát idézik fel az évtizedekkel ezelőtt megörökítetett fotóikkal.



A terem másik részében – mintegy fél évszázadot ugorva az időben – a jelenlegi fotóklubosok legkedvesebb pillanatait láthatjuk.
Apáti-Tóth Áron, Apáti-Tóth Sándor, Barna Karolin, Becze Gábor, Borbás Renáta, Dr. Jójárt György, Garamszegi Krisztina, Irházy Birdie Róbert, Madar Balázs, Madar Dávid, Ócsai Mihály, Papp Elek, Pákozdi Zoltán, Péli László, Sallai Jutka, Sallai László, Szabós Sándor, Töreki Zsolt és Tóth István számára az idei év igazán bővelkedett eredményekben.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének pályázatán, a bejutott képek összesített pontversenyében harmadik helyezést értek el, de kiemelkedő teljesítményt nyújtottak többen közülük a világ különböző pontjain is.



A fotóművészeket Földi László polgármester köszöntötte. Elismeréssel szólt a hat évtized alatt végzett munkásságukról s arról, milyen tiszteletet érdemelnek, hogy ennyi időn át fenn tudtak maradni, aktívan működni és számos elismerést szerezni.

A kiállítás szeptember 13-ig tekinthető meg a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció