Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Blog | La Toscana Bisztró

2015. Július 13. 15:35, hétfő

Nincs is olyan messze az a távol kelet!

Nincs is olyan messze az a távol kelet!

Egyre népszerűbbek a nemzetközi konyhákat bemutató estek a Toscana Bisztróban. Az egyik legnagyobb sikert – többek között – a thai konyha aratta eddig.

A keleti konyha rengeteg zöldséget használ, húsok közül pedig főleg a csirkét, pulykát és egyéb szárnyasokat helyezik előtérbe.
Egy keleti mondás szerint, ha nincs az asztalon legalább 11 fogás (körettel, salátákkal együtt), akkor a háziasszony nem tett ki rendesen magáért. Hát, jól hangzik…

Azért nem kell szégyenkezniük a magyar háziasszonyoknak sem! A távol keletiek főleg olyan egyszerűbb, könnyebb ételeket tesznek az asztalra, amik elkészítése nem sok időt és energiát emészt fel.

Itt van példának mindjárt a lecsó. Elkészítése gasztrokultúránként eltérő. Valamelyik konyha egy kicsit hozzátesz, valamelyik egy kicsit elvesz belőle. A lecsóhoz például a thai konyha is rengeteg-rengeteg zöldséget használ, de nem megfonnyasztva, mint mi magyarok, hanem nagy lángon, nagy serpenyőben (wok) megpirítják, szinte majdnem megégetik, valamint az őrájuk jellemző zöldségekkel (pak choi, bambusz) és fűszerekkel (gyömbér, szója, kechap, hojszin szósz).

Nagyon sokszínűen főznek. Nekem egyszer azt tanította egy úriember, aki az Amerikai Egyesült Államokban az egyik legelismertebb szálloda éttermének volt a séfje, hogy „5 fűszeren kívül nem szabad beletenni semmit az ételbe, mert elviszi azt”. Viszont a távolkeletiek ezt úgy, ahogy van, „letojják”, pakolnak bele mindent.

Ők inkább a szójás leveseket fogyasztják. Kevés alaplé, és rengeteg zöldség.

Szóval mint említettem, nem kell megijedni sem a távol keleti ízektől, sem a távol keleti ételek elkészítésétől.

La Toscana Bisztró

Cegléd, Kossuth tér 8.
www.latoscanabisztro.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. Június 01. 12:23, csütörtök | La Toscana Bisztró

Végre itt a TERASZezon!

A La Toscana Bisztróban is megnyitottuk a tavaszi terasz szezont.

2017. Május 17. 14:32, szerda | La Toscana Bisztró

Elzászi est Toscana-ban

Pityu újabb tematikus estje

2017. Április 21. 11:02, péntek | La Toscana Bisztró

Kici kínai est a Tosi-ban

Újabb távol-keleti ízek kerültek terítékre a La Toscana Bisztróban