Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Blog | Füle Családi Borászat

2016. Március 04. 13:58, péntek

Idén is vadásztunk 🍇

Idén is vadásztunk 🍇

Február 25.-én csütörtökön került megrendezésre Cegléden az éves Vadászok bora választás, amin borászatunk, a Füle Családi Borászat is részt vett.

Mindhárman tiszteletünket tettük a rendezvényen, mert úgy gondoljuk, hogy ez a verseny az év egyik fontos eseménye. Idén a rendezvény helyszínéül az ARTEM Galéria és a Jazz Café együttesen szolgált. A versenyt Takáts László polgármester úr nyitotta meg, de tiszteletét tette Földi László országgyűlési képviselő úr is.

A borokat a galériában kóstoltuk meg, ahol három kategóriában versenyeztek a borok, (vörös, rozé, és fehér). 7 fajta fehérbor, 5 rozé és 6 fajta vörösbor várta a közönség szavazatát. Tavalyi évben mi a fehérbor kategóriában vittük el az aranyérmet a Cserszegi fűszeresünkkel, így idén a 2015-öst neveztük be, hátha a közönségnek újra elnyeri a tetszését. Viszont a Zweigelt Rozénk és a félédes Zweigelt vörösünket is megmérettettük.

Összességében elmondhatjuk, hogy a fehérborok mind telt, kerek ízvilágot alkottak, jó versenyborok voltak. Zömében Rajnai Rizlingek szerepeltek, és volt két Cserszegi Fűszeres is. A minőségre az 2015-ös évjárat erősen rányomta bélyegét, mert a korai fajtáknál, így a Cserszegiknél a nagy meleg, a Rajnaiknál az esősebb, hűvös idő sem kedvezett a szőlőnek. A 2015-ös Cserszegit 18,5 mustfokkal szüreteltük, kézi szürettel, Ceglédbercelen.

Az idei Rozénk színe üde lazac szín. Ezt vártuk tőle. A minta ízének lecsengéséből, és másodlagos aromájából tudtuk, hogy melyik sorszámú tétel a miénk. „Ez a miénk!” A csapat egyik tagja megjegyzi, a többiek kóstolnak, illatolnak, és konstatálják: „Igen, ez az!” Így szokott ez lenni. A saját „gyerekünket” megismerjük. A félédes Zweigelt vörösünk bársonyos, igazi, jó ivású, kunsági vörös bor volt a többi tétel között.

A kellemes beszélgetés, és a jó kóstolás után elfoglaltuk helyünket a Jazz Caféban, ahol különböző finom vadételek közül lehetett választani. Előétel gyanánt sokféle májas, pástétom, tárkonyos raguleves szolgáltak. Főételek esetében széles választék sorakozott az asztalokon: gombás vaddisznópörkölt, fácánsült, erdei gyümölcsökkel és burgonyás rétessel. A finom ételek elfogyasztása után megtörtént az ünnepélyes eredményhirdetés, amit a rendezvény szervezője Újházi György úr, és Polgár Zoltán úr, a híres villányi borász hirdetett ki.

Az este folyamán nagyon jól éreztük magunkat, reméljük, még sok ilyen versenyen tudunk szerepelni!

Füle Családi Borászat

Cegléd, Kőrösi út 33.
www.fulecsaladiboraszat.com

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. November 16. 00:00, csütörtök | Füle Családi Borászat

Megkóstoltuk újborainkat!

November 4-én megrendeztük az idei Újbor kóstolónkat, ami idén is sikeresen zajlott.

2017. Augusztus 24. 15:27, csütörtök | Füle Családi Borászat

Helyzetjelentés szőlőnkből

Körülbelül másfél hét múlva kezdetét veszi a szüret!

2017. Március 27. 13:21, hétfő | Füle Családi Borászat

Helyzetjelentés szőlőnkből

Itt a jó idő és a tavasz, így gőzerővel folynak a tavaszi munkálatok!