Városlista
2024. április 24, szerda - György

Blog | GYÖRE KERÉKPÁRCENTRUM

2015. Október 20. 00:00, kedd

Csak a nyárnak lett vége, nem a bicikliszezonnak

Csak a nyárnak lett vége, nem a bicikliszezonnak

Tippek, ötletek az őszi túraszezon

A hiedelmekkel ellentétben az ősz beköszönte még nem jelenti a kerékpáros szezon végét. Attól, hogy nem tekerhetünk egy szál mezben, még nem kell lemondanunk a tekerésről, ha a ruhád megfelelő, nincs okod az aggodalomra.

Az őszi bringás öltözethez adunk néhány tippet:

A réteges öltözködés fontosságát talán már nem kell részletezni, van azonban néhány apró praktika, amivel sok-sok kellemetlenség megelőzhető. Például a kerékpárra érdemes felszerelni hosszított – a cipőt is kitakaró – sárvédőt, ami azért fontos, hogy ne legyünk kitéve a nedves útburkolatról felcsapó sárnak vagy éppen a szakadó esőnek.

Legyünk felkészültek, és a hátizsákban vagy éppen a célállomásunkon, akár a munkahelyen mindig tartsunk száraz ruhát. Ne feledjük: a biciklin mindig egy gondolattal hűvösebb van, mint azt gyalogosként érezzük. Éppen ezért már szeptemberben is mindig viseljünk dzsekit és kesztyűt – ezek egyébként azért is hasznosak, mert egy-egy esetleges esésnél meg is védhetnek bennünket egy-egy apró sérüléstől. Ami még nagyon fontos, az a sapka. Ősszel-télen sok biciklistől hallom, hogy nem tudja: sapkát húzzon-e vagy inkább bukósisakot. Nos, ma már vannak olyan, sisak alá készült vékony sapkák, amelyekkel ez a kérdés nem kerül többet napirendre, és így nem csupán a hűvös szél ellen óvhatjuk a fejünket, hanem egyben biztonsági szempontból is védhetjük azt.

A másik nagy meglepetés, ami szeptemberben éri a bringásokat, az a fényviszonyok viszonylag gyors megváltozása. Míg augusztusban csak finoman kezdjük érzékelni, hogy korábban nyugszik a nap, addig az ősz beköszöntével látványosan rövidülnek a nappalok. Éppen ezért felkészültnek kell lenni.

Györe Kerékpáristálló
www.gyorekerekpar.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Július 10. 00:00, péntek | GYÖRE KERÉKPÁRCENTRUM

kétkerék a négykeréken...

Hogy is van ez? Kerékpárszállítás

2015. Május 08. 16:09, péntek | GYÖRE KERÉKPÁRCENTRUM

Csalóka még az idő

6 jó tanács, amire figyelj!

2015. Március 18. 11:39, szerda | GYÖRE KERÉKPÁRCENTRUM

Alapozzunk!

Készüljünk a tavaszi kerékpározásra!